Forbrugerrådet om begravelser: Priser skal være mere overskuelige

Priser på begravelser er for uigennemsigtige, mener Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerrådet Tænk er enig i den kritik, som bedemændene Kirsten Kato og Elo Andersen fra Hedensted i aften i TV SYD har rettet mod branchens priser. De er for uigennemskuelige.

- Der er lang vej igen. Det er ikke mange år siden, Bedemandsforeningen decideret frarådede bedemænd at skilte med priser på hjemmesiderne, fordi de sagde det tog følelserne væk fra begravelsen. Det er vi kommet væk fra nu, nu har vi fået lavet en certificeringsordning, som blandt andet indebærer, at man skal skilte klart med priserne på nettet. Men det er kun en fjerdedel af de danske bedemænd, så der er et godt stykke vej endnu, siger Vagn Jelsøe, vicedirektør for Forbrugerrådet Tænk, til TV SYD.

Men hvorfor skal de ikke oplyse endnu flere priser, så gennemsigtigheden bliver endnu større?

- Det er klart, det skal jo være sådan, så man kan få et samlet tilbud fra en bedemand og sammenligne det med de tilbud, der kommer fra anden side. Men det er et kolossalt skridt at man kan sidde hjemme i sin egen stue og undersøge på hjemmesiderne, hvad tingene koster og tage stilling til, hvilke elementer man vil have med, siger Vagn Jelsøe.