Forskel: Flygtninge uden godkendelse må arbejde med børn

Alle danskere, der vil arbejde med børn, skal kunne fremvise en ren børneattest, der rækker ti år tilbage. Men ikke flygtninge.

Lige nu gælder der ét sæt regler for danskere og et andet for flygtninge, når der skal gives tilladelse til arbejde med børn.

Danskere skal kunne fremvise en ren børneattest, der rækker ti år tilbage, men da flygtninge ikke har den mulighed, så kan de sendes i praktik eller arbejde i f.eks. en børneinstitution uden at have en godkendelse.

Børneattesterne blev indført i 2005 og skal forhindre at pædofile får lov til at arbejde med børn. Uanset om det er i institutioner eller i foreningslivet.

Selvfølgelig skal det også gælde for flygtninge, at de skal fremvise en børneattest

Aydin Mohammadi Asl er en af de flygtninge, der arbejder med børn i Danmark. Han flygtede hertil fra Iran for to år siden.

Nu er han to dage om ugen i praktik på Bakkeskolens SFO i Kolding.

Det er han glad for.

- Det er godt for mig at arbejde med børn på Bakkeskolen, fordi det hjælper mig med at snakke bedre dansk og forstå dansk, siger  Aydin Mohammadi Asl til TV SYD.

Men det er ikke sikkert, han får lov til at arbejde med børn her i Danmark i fremtiden.

For Dansk Folkeparti i Kolding vil nu have ensrettet reglerne for danskere og flygtninge.

- Børneattester er lige som straffeattester et rigtig godt værktøj, når vi skal ansætte folk på børne- og ungeområdet. Så selvfølgelig skal det også gælde for flygtninge, at de skal fremvise en børneattest, der er 10 år gammel, siger Dansk Folkepartis Kristina Jørgensen, der er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget i Kolding.

Men på Bakkeskolen i Kolding, hvor Aydin Mohammadi Asl arbejder, er de uenige. For hvis reglerne var ens for danskere og flygtninge, ville det slet ikke have været muligt for ham at blive ansat i SFO'en.

- Jeg synes, at man som individ skal have mulighed for at starte et nyt kapitel i sit liv, så det er egentlig den indgangsvinkel, jeg har til det, siger Marianne Jørgensen, der er pædagogfaglig leder af Bakkeskolens SFO til TV SYD.

Dansk Folkeparti i Kolding har nu sendt et brev til Kulturminister Bertel Haarder og Folketingets Kulturudvalg, hvori partiet udtrykker bekymring over, at flygtninge lige nu kan arbejde uden en børneattest - og opfordrer derfor ministeren til at indføre ens regler for danskere og flygtninge på området.