Fotografer er blevet nyt mål for indbrud

Politiet oplever nu for første gang, at indbrudstyve medbringer adresselister på fotografer.

Fotojournalist Anders Brohus har lige haft en ubehagelig oplevelse. Politiet ringede og kunne fortælle ham, at hans navn var fundet på en liste over 15 fotografer, som et par mistænkte indbrudstyve måske havde planer om at besøge.

Politiet mener, at det var udenlandske indbrudstyve på togt.

- Det er ikke unormalt med indbrudslister. Men det er nyt med lister, der går decideret efter fotografer, fortæller vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Andreas Bryld Hansen, til TV SYD.

Anders Brohus arbejder som fotograf og videojournalist for Ekstrabladet. Derudover har han selv en række kunder. Som sine kolleger har han meget af sit dyre udstyr i sit hjem. Han forstår ikke indbrudstyvenes motiv.

- Man kan kun sælge udstyret til en fotograf, der har forstand på sagerne. Det er ikke udstyr, man køber hos den lokale fotohandler. Jeg tror ikke engang, at indbrudstyvene ved, hvordan man starter skidtet, siger Anders Brohus til TV SYD.

To mænd siddet varetægtsfængslet, efter at de blev stoppet i deres bil af Sydøstjyllands Politi med værktøj til at begå indbrud. I bilen fandt politiet liste med navne og adresser, hvoraf Anders Brohus var den ene.