Fredericia Kommune: Ingen akut miljøfare efter storbrand

Gødningsforureningen efter storbranden på Fredericia Havn er endnu ikke blevet undersøgt. Det er ikke akut, vurderer kommunen.

Da DanGødnings tanke kollapsede og brændte den 3. februar i år på Fredericia Havn, flød gødningen ud på havnen. Selvom det er seks uger siden, brænden brød ud, så er forureningen efter storbranden endnu ikke blevet undersøgt nærmere. Det på trods af kommunens indledende undersøgelser har vist et forhøjet indhold af gødning i jorden.

Det er DanGødning, der skal stå for undersøgelsen, men det ønsker de ikke, viser et høringssvar til kommunen, som TV SYD har fået fat i. Kommunen har dog heller ikke tænkt sig umiddelbart at tage affære i sagen.

- Jeg kan godt forstå, man tænker: Hvorfor kommer I ikke bare i gang med at undersøge det? Men det er sådan, at hvis der ikke umiddelbart er akut fare for miljø eller mennesker, så går vi ikke ud og overtager den forpligtelse, som virksomheden har med at få ryddet op, siger Mogens Back Hansen, der er direktør for vækst i Fredericia Kommune, til TV SYD.  

Han kunne dog godt tænke sig, processen gik lidt hurtigere:

- Kunne det gå hurtigere, så ville det være godt for os alle sammen, mener Mogens Back Hansen, der er direktør for vækst i Fredericia Kommune.

TV SYD har forsøgt at få en kommentar fra DanGødning, der altså ikke ønsker at undersøge, hvor alvorlig forureningen er, men de har ikke ønsket at udtale sig om sagen fredag.