Kæmpe skatteforskel i kommuner

Fredericia Shipping vil fremover spare 150.000 kroner om året, fordi kommunen sænker sin dækningsafgift.

Hos Fredericia Shipping er de glade for, at Fredericia Kommune sænker dækningsafgiften med to promille. 

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Den her nedsættelse med cirka to promille, betyder cirka 150.000 kroner i besparelse om året, siger Klaus Andersen, direktør, Fredericia Shipping. 

Fredericia Shipping har bygninger spredt ud over et stort areal, og derfor betaler de over 600.000 kroner i dækningsafgift om året. En skat, som kommunerne selv bestemmer, om de vil opkræve. Havde virksomheden ligget i Billund eller Sønderborg, skulle virksomheden betale nul kroner i dækningsafgift, fordi de kommuner ingen dækningsafgift har. 

- Pengene bliver en hjælp til at fortsætte investeringsaktiviteten. Vi udnytter kun to tredjedele af vores areal, så vi har stadigvæk mulighed for ny aktiviteter, siger Klaus Andersen, mens han viser rundt på virksomhedens grund, hvor de blandt andet er ved at bygge en ny lagerbygning.  

Men I er jo en stor virksomhed med en stor omsætning, er 150.000 kroner ikke småpenge? 

- Nej, hvis man regner ud, hvad 150.000 kroner kan finansiere af nye investeringer, så svarer det til en investering på  4-5 millioner kroner i produktionskapacitet, siger Klaus Andersen. 

quote

Den her nedsættelse med cirka to promille, betyder cirka 150.000 kroner i besparelse om året

Klaus Andersen, direktør, Fredericia Shipping

Kun fire kommuner med dækningsafgift

Besparelsen kommer, fordi Fredericia Kommune har vedtaget at sænke sin dækningsafgift fra 8,7 promille til 6,7 promille. Dækningsafgiften er en skat, som kommunerne selv bestemmer, om de vil have. Og det er der ikke særlig mange kommuner i Syd- og Sønderjylland, der vil. 

Kun fire kommuner i Syd- og Sønderjylland har skatten, men til næste år vil Fredericia og Kolding nedsætte den, mens Horsens vil afskaffe den helt. Som den eneste kommune, gør Vejle ikke noget ved sin dækningsafgift, der ligger på 4,3 promille.