Fugleinfluenza truer juleanden

Arne Hansens ænder er slagtede og klar til forbrugerne. Men ikke alle producenter har slagtet, og derfor kan dyrene stadig blive ramt af fugleinfluenza.

Arne Hansen er en glad mand. Han slagtede sin ænder for to uger siden, og nu ligger de klar i 23 kummefrysere, frosne og uden risiko at blive smittet med fugleinfluenza. Han har det godt med, at ænderne nu ligger i fryserne.  

- Det er jo et helt års produktion der går tabt, hvis det går galt, siger han til TV SYD.

I lørdags konstaterede myndighederne i Grumby i Tyskland fugleinfluenza af typen N5H8 hos en æggeproducent, og dermed er influenzaen rykket fra naturen og ind til producenterne.

Arnes fjerkræene er fordelt i kummefrysere i hans gårdbutik, delt op efter type og vægt. Alle sammen klar til at blive tilberedt og serveret. Men ikke alle fjerkræsavleres fjerkræ, er så tæt på at blive serveret. En del af dem går nemlig stadig levende rundt, dermed lever de med en risiko for at blive smittet af fugleinfluenza. 

- Hvis der er mange besætninger, der bliver slået ned, så er det jo klart, at markedet vil begynde at mangle ænder og så er det jo udbud og efterspørgsel, der bestemmer prisen, siger Arne Hansen.

- Det er jo lidt spændende, næsten for spændende, kan man sige, forsætter han.

Og derfor slagter Arne Hansen altid hvert år i 44, for at være på den sikre side.