Fuldt hus til sprog-camp ved Vadehavet

Mens langt de fleste skole-elever nyder vinterferien og et pusterum fra klasselokaler, lektier, lærere og undervisning, så er der nogen der bare ikke kan få skole nok. I Rejsby er en gruppe elever samlet fra hele landet for at bruge ferien på at terpe det spanske og franske sprog.

Det er Rejsby Europæiske Efterskole mellem Ribe og Skærbæk, der byder elever i 7. til 9. årgang på en uges ?rejse? gennem 6 europæiske lande. Al undervisning foregår på engelsk, så mødet med de europæiske forskelligheder er samtidig en uges intensivundervisning i det højst prioriterede fremmedsprog i den danske folkeskole.

Alle 46 pladser til sprogkampen har været besat i lang tid, og der er ligefrem venteliste. På grund af ferie kan skolen ikke trække på alle de sædvanlige lærerkræfter, og undervisningen er fortrinsvis lagt i hænderne på afdelingsleder Alex Mason og efterskolens to undervisningsassistenter. Matthew fra Storbritannien og Olga fra Tjekkiet.

Sprogcamp-eleverne kommer fra hele landet, og i ugens løb får de et indblik i sprog, kultur og samfundsopbygning i England, Spanien, Tyskland, Tjekkiet, Italien og Frankrig. Tysklandsundervisningen er naturligvis kombineret med en heldagsudflugt til Flensborg. Desuden får de 13-15 årige så også en smagsprøve på efterskolelivet og de friheder og pligter, der følger med, når man ikke længere bor hjemme hos mor og far.

På en efterskole hjælper man nemlig med borddækning og afrydning, og man sørger selv for at rydde op og gøre rent på sit værelse. Til gengæld får man også masser af timer sammen med jævnaldrende og mulighed for at se film i efterskolens biograf, spille musik, træne i motionsrummet, boldspil i skolens egen hal eller forsøge sig på en klatrevæg.

Ugen slutter fredag med et arrangement, hvor forældrene også kan deltage.