Galleri: Ruinerne ulmer stadig efter storbrand

Det ulmer stadig i ruinerne efter Poca Glasfiber i Hedensted. Og det kommer det til at gøre resten af dagen, fortæller indsatsleder.

Det tog Sydøstjyllands brandvæsen det meste af aftenen og natten at slukke storbranden i Poca Glasfiber i Hedensted.

- Vi var først i gang med at slukke den oprindelige store brand ved 3-4 tiden i nat, og så gik vi over i efterslukningsfasen, fortæller indsatsleder og viceberedskabschef ved Sydøstjyllands Brandvæsen, Henning Damsgaard, til TV SYD.

Bygningerne indeholdt masser af brændbart materiale, og derfor var den så svær at slukke, fortæller Henning Damsgaard.

- Det var meget voldsomt, med det brændbare materiale vi havde derinde i form af glasfiber og så videre. Og derfor greb det meget om sig, siger Henning Damsgaard.

Efterslukningsarbejdet foregår ved, at beredskabsstyrelsens kranvogn grabber stykke efter stykke af den ulmende bygning, og vender det om, så alle gløderne kan blive slukket. Og samtidig skal brandfolkene være forsigtige ikke at ødelægge for meget.

- Vi skal tænke sporbevaring overfor politiet, så de har mulighed for måske senere at finde brandårsagen, forklarer Henning Damsgaard.

Efterslukningsarbejdet kommer til at tage resten af dagen, mener indsatslederen.

- Ja, jeg regner med, at det tager det meste af dagen, inden vi er færdige her. Det kan endda være, det bliver hen på aftenen, vurderer Henning Damsgaard.