Gastronom-elever imponerer sønderjyske restauratører

Lokale spisesteder i Aabenraa fik onsdag besøg af gastronom-elever i forbindelse med en skoleopgave. Elevernes menuforslag blev taget godt imod.

28 timer, 16 elever, 6 lokale virksomheder og en masse gode idéer. Sådan lyder opskriften på en helt særlig skoleuge for et hold cater- og kokkeelever på EUC Syd i Aabenraa.  

Tirsdag og onsdag i denne uge har 16 elever udviklet retter til seks lokale restauratører. De deltagende virksomheder har hver udtrykt ønsker i forhold til at få nye emner og retter på deres menukort. 

En af eleverne fortæller her om de retter, hun har udviklet:

En af restauranterne var Restaurant Nelson i Aabenraa, der søgte juleinspiration. Her blev man præsenteret for svineruller med rødkålssalat og røget and med rugbrødschips. Især svinerullerne faldt i god jord her og ender muligvis på restaurantens kommende julemenu (se galleri).

- Samlet set var det en rigtig god oplevelse for både virksomheder og elever. Vi gentager helt sikkert projektet til næste år, og virksomheden har lagt billet ind på at deltage igen, siger Dan Feld-Jakobsen, der er faglærer på skolen.

De to elever, der var på besøg hos Jens på Restaurant Nelson, er begge caterelever. Tine Barslev Kühl er i lære hos Holms Røgeri på Rømø, og Nikita Østergaard Schmidt er i lære hos Kvickly Vejen.

Her var eleverne forbi med følgende opgaver:

  • Vind og Gastro: Eleverne skal udvikle en ny type brød til virksomhedens i forvejen populære sandwichkoncept.
     
  • Europa: Eleverne skal udvikle en ny type snack, som gæsterne på virksomhedens terrasse, modtager, når de sætter sig til bords for at bestille drikkevarer eller mad.
     
  • Butler: Eleverne skal komme med forslag til forretter, der kan inddrages i virksomhedens kommende repertoire – et af kravene er blandt andet, at forretterne ikke må indeholde fisk/skaldyr. 
     
  • ​Cafe Storm: Eleverne skal udvikle to nye salater (sommer/vinter) samt nyt brød (sommer/vinter), der kan benyttes på caféens menukort.
     
  •  Nelson: Eleverne skal udvikle nye typer forretter til den kommende julemenu.
     
  • EUC Syds kantine: Eleverne skal udvikle en ny type snack til formiddagspausen som erstatning for pølsehorn, minipizza og lign. Økonomi, sundhed og bæredygtighed skal indtænkes (EUC Syds kantine).