Genbrug til børn hitter

Flyverdragter, nattøj, legetøj og børnesko går som varmt brød i Red Barnets genbrugsbutik i Hedensted. Genbrug hitter, og på landsplan solgte Red Barnet 48 procent mere genbrugstøj i 2016 end året før.

Det er ingen hemmelighed, at børn vokser hurtigt ud af deres sko og fra deres legetøj. Men så er det heldigt, at børnefamilier kan aflevere det aflagte, så andre børn kan få glæde af det til en fornuftig pris. Og det er der tilsyneladende mange, der synes er en rigtig fornuftig idé.

I Red Barnets genbrugsbutik i Hedensted har man haft en fremgang på 25 procent i omsætningen det sidste år. Det mener Marianne Saxtoft Vemmelund, der er formand for Red Barnet i Hedensted, skyldes kvalitetsbevidstheden.

- Vi lægger stor vægt på kvalitet. Vi sorterer meget kritisk i det, vi sætter til salg i butikken. Vi vasker, stryger og fremviser det lækkert i butikken, siger hun til TV SYD. 

quote

Jeg tror, det betyder meget, at pengene går til en god sag. Og endeligt tror jeg også folk gerne vil koble sig på bæredygtighedsdagsordnen.

Marianne Saxtoft Vemmelund, formand, Red Barnet i Hedensted

Overskuddet fra butikkerne går til Red Barnets arbejde for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt.  F.eks. går en fjerdedel af overskuddet i genbrugsbutikkerne til lokale aktiviteter som Red Barnets oplevelsesklubber.

Den grundtanke mener Marianne Saxtoft Vemmelund også har en stor del af æren for genbrugshittet.

- Jeg tror, det betyder meget, at pengene går til en god sag. Og endeligt tror jeg også, at folk gerne vil koble sig på bæredygtighedsdagsordnen.

Ser man på kundeklientellet er genbrug i hvert fald ikke længere kun for de fattige. 

- Det er alle samfundsgrupper, der kommer herind. Det der med at kunne gøre nogle gode fund til meget billige penge – det tror jeg, der er mange, som synes er tiltalende, siger Marianne Saxtoft Vemmelund til TV SYD. 

I 2016 har cirka 90 frivillige meldt sig til at tage en tørn i de nye butikker, og Red Barnet er nu oppe på cirka 400 frivillige i de 14 genbrugsbutikkerne, der findes i landet.