Genbrugstyve slog atter til i nat

Tre polske mænd blev natten til tirsdag afsløret på fersk gerning, da de havde tømt en container med genbrugstøj hos Blå Kors i Esbjerg. Tyveriet i nat føjer sig til en lang serie.

Der er rift om dansk genbrugstøj - i Polen.  

De velgørende humanitære organisationer, der samler genbrugstøj i Danmark, er plagede af mange tyverier fra deres containere. I de seneste måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi dog ved hjælp fra borgere fået anholdt en række polske mænd på fersk gerning, mens de var i gang med at tømme genbrugscontainere for tøj. 

I nat omkring klokken 03 så et vidne tre mænd tømme en tøjcontainer ved Blå Kors Genbrug på Sædding Ringvej i Esbjerg. Vidnet alarmerede politiet - og en patrulje kunne bogstavelig talt tage tre unge polske mænd med fingrene i stjålet genbrugstøj, da de stoppede dem i en bil proppet med tøj.

- Vi skal nu have fastlagt de tre polske mænds færden for at få klarlagt, om de har tømt flere tøjcontainere under deres ophold her i landet, siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, tirsdag morgen til TV SYD.

Tirsdag formiddag har politiet besluttet at løslade de tre polske mænd, der straffes med en bøde.

6. oktober blev to 26-årige mænd fra Polen anholdt, efter de havde tømt en tøjcontainer i Kliplev for et kvart tons tøj. Et lignende scenarie udspillede sig i Esbjerg den 31. oktober, hvor to polske tøjtyve blev taget på fersk gerning, efter de havde tømt nogle containere med genbrugstøj ved Esbjerg Storcenter. 5. december blev tre polske mænd anholdt, mens de tømte en container i Aabenraa.

Frelsens Hær og Røde Kors har tidligere anslået, at de på landsplan mister over to millioner kroner hvert år på manglende indtjening på det stjålne tøj.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.