Glat føre og høj fart kostede 44-årig livet på motorvej ved grænsen

Trafikanter på motorvej E 45 både nord og syd for grænsen blev torsdag aften overrasket over pludselig glat føre. Lige syd for grænsen mistede en 44-årig dansk bilist livet.

Umiddelbart syd for den dansk-tyske grænse mistede en dansk bilist livet i en soloulykke ved Harrislee-afkørslen på A7, da en tysk-indregistret Porsche 911 Carrera kom i slyng som følge af kombinationen af høj fart og en meget glat motorvej.

Ulykken skete i det nordgående spor omkring klokken 21.45. Der var to personer i Porschen. Bilens fører var død, da redningsmandskabet fik ham befriet fra den stærkt ødelagte sportsvogn.

Politiet i Flensborg oplyser fredag morgen, at den dræbte er en 44-årig dansk mand, mens en 40-årig kvindelig passager slap med lettere kvæstelser og er indlagt på sygehuset i Flensborg.

Motorvej A7 var i flere timer i nat spærret for trafik mod Danmark. Trafikanterne blev ledt af motorvejen via Harrislee-afkørslen og ind i Danmark over Padborg Grænse.

Der skete torsdag aften også en række glatføreuheld på den sønderjyske motorvej E 45 ved Aabenraa, hvor skaderne kun var materielle.

Fredag morgen er der fortsat glat mange steder i Syd- og Sønderjylland. 

- Motorvejene er saltede - men de mindre veje kan være meget glatte, så der er grund til at køre forsigtigt, siger vagtchef Erik Lindholdt, hos Syd- og Sønderjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD. 

Syd for grænsen advarer den tyske vejrtjeneste og NDR fredag morgen om kraftig snefald og meget glat føre.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.