Grænsekøbmand har stor succes på den danske side af grænsen

Stik mod hvad de fleste troede var muligt, fik Kim Nicolajsen succes med at åbne en discountbutik ved grænsen. Vel at mærke på den danske side.

Kim Nicolajsen er en mand, der ikke er bange for at tage en chance. Han ville åbne en Rema 1000 ved Kruså blot 500 meter fra grænsen til Tyskland. Det var dog ikke lige sådan at overbevise cheferne i kæden om, at det var en god idé.

- Vi kiggede lidt vantro på ham. Vi har jo hørt om grænsehandel, men det er typisk mod syd, det går godt og mod nord de lukker. Men Kim var sikker på, at det nok skulle blive en succes, siger Henrik Burkal, der er administrerende direktør i Rema 1000, til TV SYD.

Kim Nicolajsen er udlært i Tønder og har arbejdet på begge sider af grænsen, inden han endte i Kruså. Det var hans lokalkendskab, der i sidste ende var med til at overbevise kæden om at vende tommelfingeren op – selvom de løb en risiko.

- Vi var klar over, at gik det ikke, så var køen af dem, der ville kalde os idioter, lang, siger Henrik Burkal til TV SYD.

quote

Vi var klar over, at gik det ikke, så var køen af dem, der ville kalde os idioter, lang.

Henrik Burkal, adm. direktør, Rema 1000

Kim fik ret

Rema 1000 i Kruså åbnede i december 2014, efter Kim Nicolajsen havde kæmpet med ledelsen om, hvorvidt det var en god idé. Siden da er alle bekymringerne blevet gjort til skamme

- Det går over alt forventning må vi sige - bedre end jeg selv havde forventet, og det er jo fedt, siger Kim Nicolajsen til TV SYD.

Man kan bestemt ikke sige, at Kim Nicolajsen er kommet sovende til succesen. Ifølge ham selv arbejder han et godt stykke over 37 timer om ugen.

- Hvis du spørger min kone, så er det for meget. Men jeg kan lide det, siger den succesfulde købmand.

Butikken har nu 36 ansatte og tiltrækker både danske og tyske kunder.