Gratis fjernsyn blev dyrt - skal i fængsel for snyd med satellit-tv

En 55-årig mand fra Broager skal i fængsel i fem måneder for at have snydt sig til at se satellit-tv uden at betale rettighedshaverne.

Byretten i Sønderborg fandt torsdag en 55-årig mand skyldig i  at have snydt sig til at se satellit-tv uden at betale rettighedshaverne Viasat eller Canal Digital. Straffen blev fængsel i 10 måneder, hvoraf de fem måneder skal afsones. 

Manden blev også dømt for at have hjulpet mindst 30 andre personer med at gennemføre den såkaldte cardsharing i forsøget på at undgå at betale for at se satellit-tv.  Det fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dommen var en fællesstraf, der indeholdt ni måneders fængsel fra en tidligere delvist betinget dom for cardsharing.

Manden  blev dømt til at betale i alt 37.790 kroner i erstatning til Viasat og Canal Digital.

Både anklagemyndigheden og den domfældte har 14 dage til at overveje, om sagen skal ankes til Vestre Landsret.

Afgørelsen er den sidste dom i et større sagskompleks, der opstod, efter at Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte en stor ransagningsaktion den 3. september 2015 på adskillige adresser i politikredsen.

Efterforskningen i denne type sager er kompliceret og omfattende, da tv-signalet streames fra flere udenlandske servere. Og Syd- og Sønderjyllands Politis efterforskningsafdelings it-ingeniør har blandt andet været med til at afdække bedrageriet.

Forud for gårsdagens afgørelse er der afsagt i alt 23 domme, hvor en lang række personer er idømt bøder for i alt 348.750 kroner, har fået konfiskeret i alt 33 ulovlige modtagerbokse og er idømt erstatningskrav på cirka 91.000 kroner.