Gymnasiet vinder stort over de faglige uddannelser

Mere end tre gange så mange unge i Syddanmark vælger gymnasiet frem for en erhvervsfaglig uddannelse.

Mere end tre gange så mange unge vælger en gymnasiel uddannelse frem for en håndværkeruddannelse, når de er færdig med folkeskolen.

Kun 20 pct.af de elever, der i år forlod folkeskolen efter 9. eller 10. klasse valgte at fortsætte studielivet i en erhvervsfaglig uddannelse, mens 73 pct. valgte en gymnasiel videreuddannelse. Det viser tal fra Undervisningsministeriet.

Det er et paradoks, når der er udsigt til mangel på medarbejdere i mange faglærte brancher.

Onsdag var mange unge samlet til uddannelsemesse i Tønder, og uddannelsesvejleder Marianne Thorøe fra Tønder Kommune siger til TV SYD, at forældre og lærere bør være oplyste om de unges muligheder for at vælge uddannelse.

- På ungdoms- uddannelsesvejledningen får vi kun de elever, som ikke er uddannelsesparate, og derfor er megen vejledning overladt til forældre og lærere, siger hun.

quote

 Forældre og lærere bør være oplyste om de unges muligheder for at vælge uddannelse.

Marianne Thorøe, Uddannelsesvejleder, Tønder Kommune

 

Hør hende i klippet her og hør også Jonas Jægerlund fra 9. klasse i Tønder, som tænker på at tage en gymnasiel uddannelse efter folkeskolen.

- Jeg anser den som en art grunduddannelse, uanset hvilken uddannelse jeg ender med at tage efter gymnasiet, siger Jonas Jægerlund til TV SYD. 

Forældre og lærere bør vide, at der er andre muligheder end at opfordre de unge til at gå i gymnaasiet, siger vejleder Marianne Thørøe, Tønder Kommune.