Hårdt vejr gør det vanskeligt at bjærge Sea Worker

Det har endnu ikke været muligt at få bjærget det store installations-fartøj Sea Worker, der nu i snart to uger har været forlist og grundstødt i Vesterhavet ved Nymindegab.

Der er fortsat risiko for, at store mændger olie fra kan slippe ud i havet og true miljøet. Der er 170 kubikmeter dieselolie og 50 kubikmeter smøreolie i tanke ombord på Sea Worker, som udgør en risiko, hvis det løber ud i havet.

Sea Worker rev sig løs under sejlads fra Frederikshavn til Esbjerg natten til onsdag den 27. januar, da Sea Worker blev trukket af slæbebåd, og kablet mellem de to fartøjer sprang i blæst og hårdt vejr. Alle mand ombord blev reddet i en dramatisk natlig redningsaktion. Sea Worker gik på grund et par kilometer ude i Vesterhavet, men rev sig i hårdt vej løs natten til onsdag i sidste uge og væltede nærmere kysten nord for Nymindegab.

Lige siden har Sea Workers ejere, A2SEA i Fredericia,  og miljømyndighederne overvåget fartøjet og ventet på, at vejret ville tillade, at olien kan pumpes væk fra Sea Worker.

- Vi afventer bedre vejr før der kan ske mere. Det ene lavtryk afløser det andet i øjeblikket, så det er svært at sige hvornår der igen kan ske noget. Måske torsdag eller fredag i denne uge. Vi skal have dykkere i aktion for at komme til olien, siger Jens Frederik Hansen, adm. direktør i A2SEA, til TV SYD.

Først når olien er pumpet væk, kan der laves en plan for den egentlig bjærgning af Sea Worker , der er 55,5 meter lang og 33 meter bred og har et areal på 750 kvadratmeter.

Indtil videre er der dog kun sluppet minimale mængder olie ud af vraget.