Haderslev-borgmester: Jeg er dybt skuffet over Regionsrådet

Borgmesteren i Haderslev Kommune er dybt skuffet over at miste en akutbil, da kommunen i forvejen har mistet både sygehus og skadesklinik.

Haderslev Kommunes borgmester, Hans Peter Geil (V), er både skuffet og frustrerede over, at kommunen nu igen må stå for skud. Siden 2014 er både sygehuset og skadesklinikken i byen blevet nedlagt.  Nu bliver akutbilen også sparet væk. Borgmesteren er på ingen måde tilfreds med regionens arbejde omkring de seneste besparelser.

- Jeg er dybt skuffet over det her. Jeg synes, at regionen skylder borgerne at vise lidt velvilje. det her kommer nok til at betyde længere ventetid. Der var 10.000, som skrev under på at beholde akutbilen - og et enigt byråd bakkede op om, at akutbilen ikke skulle fjernes - og alligevel har de gjort det, siger Hans Peter Geil (V) til TV SYD.  

Også andre steder i byen er der utilfredshed over beslutningen om at spare akutbilen væk. Formanden for handelsstandsforeningen i byen, Orla Mortensen, mener at det er sådan noget, der kan få folk til ikke at slå sig ned i området.

- Det kan da helt klart betyde noget for trygheden, når folk skal gøre op med sig selv, hvor de skal bo.  Når der ikke er nogen akutbil, skaber det utryghed - og det giver jo seig selv, at det tager længere tid, hvis bilen skal komme fra Kolding eller Aabenraa, siger han til TV SYD.