To Haderslev-klasser skrev sig bedst i Danmark

To Haderslev-skoler vinder begge i landsdækkende aviskonkurrence.

Klasser fra to forskellige skoler i Haderslev Kommune, nemlig skolen i Sønder Otting og Haderslev Realskole kan klappe sig selv og hinanden på skulderen. Begge klasser har nemlig vundet i en landsdækkende mediekonkurrence.

Bag konkurrencen står Amnesty International, Politiken og Ekstra Bladet, og opgaven lød på at lave endten en hjemmeside eller en avis med temaet "Min Krop, Mit Valg".

Mediekonkurrencen for Skoler 2016 er for elever i 6.-10. klasse og 260 skoler landet over har deltaget i konkurrencen.

Tirsdag blev vinderne så offentliggjort.

7. klasse på Sdr. Otting skole vandt i kategorien "Ekstra Bladet, bedste avis 6.-7. klasse." mens en klasse fra Haderslev Realskole har vundet i kategorien 8.-10. klasse.

Eleverne i 7.C på Sdr. Otting Skole fik beskeden mandag.

- Vores lærer trak den helt vildt meget ud, og da hun så fortalte det, så flippede alle bare ud, fortæller Mathilde Sofie Carlsen fra 7. C til TV SYD.

Eleverne har skrevet om alvorlige emner som voldtægt og tvangsægteskaber og har blandt andet besøgt Krisecenter Haderslev som en del af deres research.

- Nogle af tingene var rigtig hårde og det ramte mig sådan lidt. Det er jo synd for de kvinder, det går ud over, siger Julie Andersen Paulsen til TV SYD.

Hun håber dog at den avis, klassen nu har vundet med, gør en forskel.

- Jeg håber at folk tænker, det er en god avis, og at de lærer noget af det. At vi skal behandle hinanden ordentligt, siger Mathilde Sofie Carlsen.