Haderslevpolitiker: Træk dig Benny!

Byrådspolitiker og 1. viceborgmester i Haderslev Byråd, Benny Bonde, er blevet dømt for at fylde tre søer på sin ejendom op. Gå af, siger kollega.

Man kan ikke både være formand for miljøudvalget og samtidig selv overtræde naturbeskyttelsesloven, mener byrådsmedlem i Haderslev Kommune, Jens Christian Gjesing (S).

Men det er lige netop hvad hans kollega, 1. viceborgmester og formand for kommunens miljøudvalg, Benny Bonde (LA) har gjort.

Stik imod naturbeskyttelsesloven har han fyldt tre søer på sin jord op. Det er ulovligt og Benny Bonde er idømt en bøde på 10.000 kr.

Men det er ikke et problem, mener Benny Bonde selv. - Det her startede før jeg blev valgt ind i byrådet, og folk kendte godt min stilling og min holdning. Den her sag var allerede beskrevet, og alligevel fik jeg et af de største stemmetal i Haderslev Kommune, siger Benny Bonde til TV SYD.

Heller ikke borgmester Hans Peter Geil mener, at Benny Bondes lemfældige omgang med loven, er noget problem.

- Det er en sag Benny Bonde har personligt. Det er jo ikke Haderslev Kommune, og jeg har stadig tillid til Benny Bonde som udvalgsformand, siger borgmester Hans Peter Geil (V).

Men det kan på ingen måde være i orden, mener Jens Christian Gjesing (S).

- Hvis der ikke er nogen, der tør sige, hvornår nok er nok, så ved jeg ikke.. Så udarter det sig bare til, at politikere bliver magtfulde og er ligeglade med lovgivningen, og det går simpelthen ikke, siger Jens Christian Gjesing til TV SYD.

Han mener ikke Benny Bonde bør fortsætte som formand for Miljøudvalget, og opfordrer borgmesteren til at tage affære.

Indtil videre er der ikke noget, der tyder på at Benny Bondes lovovertrædelse får yderligere konsekvenser.