Halerne logrede til lydighedsstævne

Lydighedsstævner handler ligeså meget om, at både de to- og firbenede får en god oplevelse, som det handler om at vinde.

Der var masser af logrende haler og hundetunger, der skulle holdes lige i munden, da der lørdag var stævne i Rally-lydighed på parkeringspladsen ved Kolding Storcenter

Rally-lydighed er en hundesport, hvor hund og fører skal rundt på en bane med mellem 10 og 20 øvelser. Ved dagens stævne deltog 29 hunde inddelt i fem forskellige klasser: begynder, øvede, ekspert champion og åben klasse.

Blandt deltagerne var Erika Nielsen og hunden Gaia, der er en langhåret collie. Det er deres første stævne i år, så der var spænding om, hvordan konkkurenceformen er. For Erika Nielsen er Rally-lydighed en lidt anderledes måde at være sammen med sin hund på. 

-  Det er fedt at kunne kombinere lydighedstræning med nogle tricks, så hunden er opmærksom på, hvad man siger til den. Men den skal også synes, at det er sjovt at være sammen med sin fører, når den laver det her, siger hun til TV SYD.

Erika og Gaia deltog i åben klasse, hvor fire til fem hunde har muligheden for at kvalificere sig til DM i Rally-lydighed. Men konkkurenceelementet er ikke det altoverskyggende, men det giver et skub.

- Konkurrencerne giver et godt fælleskab blandt hundeførerne. DM er et mål man kan have med konkurrencerne, og det er altid nemmere at træne, når man har et mål, siger hun til TV SYD.

Det er sjette år i træk, at DcH, Danmarks civile Hundeførerforening, i Christiansfeld arrangerer et sådan stævne.