Havfugle slipper nådigt fra grundstødning

Indtil nu er der kun registreret et begrænset antal havfugle med olie på sig efter at et containerskib fredag grundstødte ved Fyns Hoved.

Havfuglene er tilsyneladende sluppet nådigt fra olieforureningen efter fredagens grundstødning af et portugisisk containerskib ved Fyns Hoved. I hvert fald indtil videre.

Vildtkonsulent Lars Bruhn Hansen fra Naturstyrelsen siger tirsdag til TV SYD, at der ikke er registreret ret mange forurenede fugle på kyststrækningen fra Vejle til Horsens Fjord.

- Vi kender endnu kun til et meget lille antal olieramte fugle, 10-20 stk. måske 50, det er nærmest umuligt at sige – endnu. Det er nemlig uvist, hvor meget olie der ligger i havet i fast form på grund af den lave havtemperatur. Hvad der sker med den, når den senere bliver flydende, er ikke til at udtale sig om nu, siger vildtkonsulenten.

quote

 Der ikke er registreret ret mange forurenede fugle på kyststrækningen fra Vejle til Horsens Fjord -  endnu.

Lars Bruhn Hansen, vildtkonsulent, Naturstyrelsen

Ifølge vildtkonsulent Claus Simonsen, Naturstyrelsen, er det hårdeste ramte område den mange kilometer lange strækning fra Sandbjerg Vig ved Juelsminde op til Tyndballe og Hundshoved på sydsiden af Horsens Fjord og også Endelave og Hjarnø.

 - Der ligger en tynd stribe olie kilometer efter kilometer op langs kysten, sagde han tirsdag til TV Syd, da han var på stranden ved Sandbjerg Vig, men han så kun enkelte olieforurenede fugle. 

På Endelave var der tirsdag middag blot fundet en fugl, som var smurt ind i olie. Det oplyser kilder på øen til TV SYDs reporter på stedet.

På Fyn siger den lokale formand for Dansk Ornitologisk Forening, Henrik Hansen, at de indtil mandag ved ca.11-tiden havde registreret ca. 60 ramte edderfugle og dykænder og ca. 25 i går mandag på området ved Fyns Hoved.  

Tirsdag rensede et arbejdshold fra Horsens Kommune en fire km. lang kyststrækning på Endelave. Det fortæller biolog Lene Thomsen fra Horsens Kommune. Hør et klip med hende her:

Tirsdag ankom et arbejdssjak til Endelave for at rense strandene.