Headspace har stor succes i Grindsted

Billund Kommune har valgt at støtte centeret, der rådgiver unge mennesker, fra denne sommer og resten af 2017.

Headspace er centre, hvor unge mellem 12 og 25 år kan få gratis og anonym rådgivning.

Centrene ligger mest i de store byer i Danmark. Men centeret i Grindsted er en del af den mindste afdeling, Headspace Billund. Det har gjort en forskel i den lille by.

- Jeg kom her for et år siden, fordi jeg havde en masse ting, der var rigtig svære for mig – og jeg vidste ikke, hvem jeg skulle tage fat i. Jeg følte, at jeg stod alene – og manglede nogen at snakke med, siger Trine Hyldgaard til TV SYD.

Hun er 18 år og en af de frivillige på Headspace Billunds afdeling i Grindsted.

quote

Jeg talte med søde og dygtige mennesker, som fik mig til at føle mig tryg. De hjalp mig videre, og gav mig nogle metoder til, hvordan tingene kunne blive lettere for mig.

Trine Hyldgaard, frivillig, Headspace Billund, Grindsted 

- De kommer alle sammen, fordi de har noget, de har brug for at tale om. Noget der fylder i deres hoveder, noget som de er urolige, bekymrede eller usikre over, bekræfter Susanne Mathiesen, der er leder af Headspace Billunds afdeling i Grindsted.

Centeret i Grindsted åbnede i september 2015 som et pilotprojekt. Det seneste år har omkring 180 unge fået hjælp og rådgivning.

- Der er ingen tvivl om, at Headspace i Billund Kommune er en stor succes – og jeg håber rigtig meget, at vi er kommet for at blive, understreger Susanne Mathiesen. 

Billund Kommune har foreløbig valgt at holde dørene åbne hos Headspace i Grindsted resten af 2017.
Billund Kommune har foreløbig valgt at holde dørene åbne hos Headspace i Grindsted resten af 2017.

Pilotprojektet med Headspace Billund udløber til sommer. Men Billund Kommune har valgt at finansiere Headspace resten af året. Men hvad så med fremtiden?

- Vi skal have lagt den økonomiske situation på plads. Vi skal med i Billund Kommunes budgetforhandlinger, og så er det kommunen, der skal tage stilling til, om de vil være med til at finansiere.

For de unge brugere er vejledningen hos Headspace en stor hjælp.

- Jeg talte med søde og dygtige mennesker, som fik mig til at føle mig tryg. De hjalp mig videre og gav mig nogle metoder til, hvordan tingene kunne blive lettere for mig, slutter Trine Hyldgaard.

Du kan se programmet "I Godt Selskab - Headspace" herunder - eller på TV SYD+ klokken 22.40. Serien vises fra mandag til torsdag på TV SYD+ klokken 17.30, 19.55 og 22.40.

I Godt Selskab - Headspace