Hedensted vil skabe et nationalt mekka for BMX-sporten

Hedensted Kommune vil skabe et dansk center for BMX-sporten. Det sker som et led i udviklingen af et nyt stort rekreativt område mellem Hedensted og motorvej E 45.

Hedensted Kommune har netop fået udarbejdet en helhedsplan for et  stort, grønt og rekreativt område og samtidig et sandt mekka for cykelentusiaster.

Det vil blandt andet omfatte et BMX-anlæg, der lever op til internationale krav og standarder.

BMX Danmark har tilkendegivet, at man påtænker hvert år at placere store nationale BMX-stævner, Euro-League-stævner og evt. EM, ligesom det vil tjene som træningscenter for det danske BMX-landshold.

Det ventes, at det nye BMX-anlæg kan tages i brug primo 2018, når lokalplan er godkendt og arkæologiske undersøgelser afsluttet. 

 

Også en ny Mountainbike-bane til afløsning for ruterne i Skærven i Løsning bliver anlagt i området. Her går etableringen i gang hurtigst muligt. Denne ventes at kunne tages i brug før sommerferien 2017.

Løberuter og et område til campingvogne og mobilhomes indgår i planerne.

Ny bydel skal binde Løsning og Hedensted sammen

Det nye aktivitetsområde skal placeres på arealet på sydsiden af Gesagervej mellem Hedensted Centret og Sunset Boulevards restaurant ved motorvejen.

Lokale og Anlægsfonden har ifølge Hedensted Kommune givet tilsagn om støtte med op til 33 procent af den totale anlægssum.

Hedensted Kommune går nu i gang med at søge andre fonde om tilskud til realiseringen af projektet.

BMX-centret er en del af planerne for en helt ny og stor bydel i Hedensted Nordvest, der vil forbinde de to byområder Løsning og Hedensted og skal give et løft til by- og erhvervsudviklingen i kommunen.