Hele ledelsen på Sygehus Sønderjylland udskiftes

Sygehus Sønderjylland får helt ny ledelse. Det meddeler Region Syddanmark onsdag formiddag.

Den 10. januar 2017 får Sygehus Sønderjylland en ny konstitueret direktion. 

- Når vi gennemfører en ændring i ledelsen nu, handler det om, at der er behov for friske kræfter og nye perspektiver for at bringe Sygehus Sønderjylland godt videre. Sygehus Sønderjylland er inde i en rivende udvikling, og det er nødvendigt at sætte et hold, der kan stå både for håndtering af aktuelle problemstillinger samt sikre den fremtidige udvikling af Sygehus Sønderjylland, siger regionsdirektør Jane Kraglund siger i en pressemeddelelse.

Sygehus Sønderjylland har, siden den nye struktur for det syddanske sygehusvæsen blev besluttet i 2007, været igennem flere store omstillinger. Haderslev Sygehus er blevet lukket. Sønderborg Sygehus er omdannet til specialsygehus. Tønder Sygehus er lavet om til sammedagssygehus, mens Aabenraa Sygehus er gjort til akutsygehus. Samtidig har sygehuset indført en helt ny ledelsesstruktur.

- Det har været et kæmpe arbejde, og det har betydet meget omfattende ændringer af dagligdagen for alle, der har deres faste gang på sygehuset. Sygehus Sønderjylland har den sidste tid oplevet meget negativ medieomtale, som naturligvis også har påvirket sygehuset. I den sammenhæng er det vigtigt at understrege, at ser man på patienternes tilfredshed og den faglige kvalitet, der leveres i behandlingen, så er Sygehus Sønderjylland et rigtig godt sygehus, siger regionsdirektør Jane Kraglund.

Ny direktør hentes i Odense

Peter Fosgrau bliver konstitueret som administrerende sygehusdirektør på Sygehus Sønderjylland. Peter Fosgrau kommer fra en stilling som direktør på OUH med blandt andet ansvar for projektorganisationen for Nyt OUH.

Derudover konstitueres Bjarne Dahler-Eriksen som lægefaglig direktør. Han kommer fra en stilling som ledende overlæge på Anæstesiologisk-Intensiv Afdelingen på OUH.
Endelig konstitueres Eva Nielsen som sygeplejefaglig direktør. Eva Nielsen kommer fra en stilling som centerchef på Medicinsk center på Sygehus Sønderjylland.

Den hidtige administrerende sygehusdirektør Finn Jensen vil i resten af sin ansættelsesperiode fungere som strategisk rådgiver på OUH. Funktionens indhold vil blive beskrevet nærmere i den kommende tid. Lægelig direktør Søren Aggestrup vil indtil primo 2018 blive tilknyttet Syddansk Sundhedsinnovation som særlig rådgiver. 

Sygeplejefaglig direktør Grete Kirketerp Nielsen har allerede i efteråret 2016 meddelt, at hun har besluttet at gå på pension i 2017. Der er på den baggrund indgået en fratrædelsesaftale således at fratrædelsen sker medio januar.

De ledige direktørstillinger på Sygehus Sønderjylland vil blive slået op snarest.