Her er de fedeste jazz-steder. Er du enig?

Vær med til at udpege landsdelens bedste jazzspillested og deltag i landsdækkende konkurrence. Se hvilke steder jazzmusiker Gert Jacobsen fremhæver.

Hvor er det fedeste jazzspillested i Syd- og Sønderjylland? Hvad synes du?

JazzDanmark udskriver konkurrence om at kåre årets jazz spillested, live-Jazz-Danmark-prisen. Den uddeles på Danish Music Award 2016 i København den 7. november. Du kan deltage i afstemningen ved at klikke her.

Hvad siger Gert?

Jazzpianist Gert Jacobsen, Esbjerg, har i snart 50 år spillet med alle de store jazznavne.
Jazzpianist Gert Jacobsen, Esbjerg, har i snart 50 år spillet med alle de store jazznavne.

TV SYD har spurgt den respekterede  jazzpianist Gert Jacobsen fra Esbjerg om, hvilke jazzspillesteder han vil fremhæve som de bedste her i Syd- og Sønderjylland. I 48 år har han spillet på jazzsteder over hele Danmark – altid med udgangspunkt i hjembyen Esbjerg, og han har spillet med gud og hver mand i branchen (se mere nedenfor).

Her er Gert Jacobsens egne ord om hans bedste jazzspilleder i Syd- og Sønderjylland:

- Nu er der vel ingen spillesteder i det sydjyske, der kun spiller jazz, men der er nogle, der oftere end andre har jazz på programmet.

- For at det skal være et godt spillested for mig, er det vigtigt med et godt instrument. Da jeg er pianist, er det vigtigt med et godt klaver eller flygel. Rummets størrelse, scenen og akustikken er også vigtig. Jeg vil helst spille på mindre steder, hvor folk kommer tæt på musikken. Jazzmusik er først og fremmest akustisk musik. Det er klart, at de regionale spillesteder ofte kan tilbyde bedre faciliteter, idet de jo får en pose penge. De steder, som lige falder mig ind, hvor jeg har spillet inden for de seneste par år i det sydjyske er:

- Alle er det gode steder, nogle af dem oven i købet med et Steinway flygel. Så skal jeg pege på et sted, må det være Det Bruunske Pakhus. Et hyggeligt sted med en god scene, godt flygel, lydmand og i det hele taget flinke folk, hvor der bliver sørget godt for en.

quote

Alle er det gode steder, nogle af dem oven i købet med et Steinway flygel

Gert Jacobsen, jazzpianist

- Strien på Fanø er også et rigtig godt spillested med et altid fantastisk publikum, som giver stedet en helt særlig dejlig stemning. Der findes ingen som fannikerne! Så Strien skal også med på min liste.

Om Gert Jacobsen:

Han er ikke kendt i den store offentlighed, han er en insidemusiker, og der er næppe nogen i branchen, der ikke ved, hvem Gert Jacobsen er. Han er en meget benyttet jazzpianist på grund af sit kæmpe talent og store alsidighed og fordi, han behersker mange forskellige stilarter. Desuden har han et stort repertoire.  Det gør ham både god, nem og dejlig at spille med for enhver musiker.

Gert Jacobsen, jazzpianist.
Gert Jacobsen, jazzpianist.

Han var på sit første professionelle musikerjob som 17 årig, i dag er han 65 og han kører stadig på derudad på fuldt jazzblus på spillesterne over hele Danmark.

Gert Jacobsen har spillet med rigtigt mange af de store danske og internationale jazznavne, bl.a. Benny Waters, Ernie Wilkins, Jesper Thilo, Bent Jædig, Hugo Rasmussen, som han turnerede med hvert år i 16 år, Svend Erik Nørregaard, Finn Ziegler, Jacob Fischer, Finn Odderskov, Kristian Jørgensen, Valdemar Rasmussen og mange, mange andre.

Se Gert Jacobsen spille her:

Og her:

Se mere til Gert Jacobsen her på hans facebookside: https://www.facebook.com/gert.jacobsen.39?fref=ts

Deltag i afstemningen ved at klikke her.

TV SYD + sender en post tv-produktion fra  Danish Music Awards Jazz på Bremen Teater i København den 26. november kl. 19.55.