Her er forløbet i Horsens-sagen

Tre år er der gået, fra datteren i Horsens-sagen betroede sig til sin daværende lærer til forældrene nu er dømt. Her får du overblikket over sagens forløb.

Et forældrepar fra en af oplandsbyerne til Horsens er blevet idømt fængselsstraf i en sag om mishandling, vanrøgt og seksuelt misbrug af deres seks børn.

Forældreparret var tiltalt for at have mishandlet, vanrøgtet og frihedsberøvet deres seks børn. Blandt andet var forældreparret tiltalt for i flere tilfælde af have tvunget børnene til at spise for gammelt mad og til at spise deres eget opkast. I flere tilfælde blev den ene datter spærret inde i et lille rum. Ligeledes var faderen tiltalt for gentagne gange at have haft samleje med den ene datter, der dengang var 13 år, og for i flere tilfælde at have haft andet seksuelt forhold til datteren samt at have krænket hendes blufærdighed.

Det har taget tre år fra sagen begyndte at rulle til dommen er faldet. Her er forløbet:

Foråret 2012: Sagen startede, da en af døtrene fortalte en lærer på sin skole, at hjemmet var præget af daglig vold og trusler, at børnene havde et meget stort antal huslige pligter og ikke måtte tage venner med hjem eller deltage i fødselsdage. Skolen underrettede Horsens Kommune som involverede Politiet.

Marts 2012: Fire af børnene blev tvangsfjernet af Horsens Kommune.

Efteråret 2012: Tvangsfjernelsen af tre af børnene bliver ophævet af byretten og de kan vende hjem igen. Det fjerde barn blev frivilligt anbragt i plejefamilie.

3. marts 2015: Retssagen begyndte, og i løbet af de i alt otte retsdage er der afhørt mere end 30 vidner. Blandt vidnerne var blandt andet de seks børn, som i dag er mellem 11 og 26 år.

26. marts 2015: De to dømte, den 51-årige far og den 51-årige mor, blev fundet skyldige i mishandling, vanrøgt og frihedsberøvelse af flere af børnene. Kvinden fik en dom på ni måneders fængsel. Manden, som også blev fundet skyldig i tiltaler om seksuelt misbrug af et af børnene, blev idømt 2,5 års fængsel. Forældreparret ankede dommen.

I dommen blev der især lagt vægt på forklaringerne fra de to døtre, der har anmeldt forholdene samt en lang række øvrige vidners forklaring.