Højere bødetakster får Dansk Byggeri til at kræve nye regler

Det er blevet dyrt at overtræde arbejdsmiljøloven, og det går ud over de forkerte, mener man hos Dansk Byggeri i Syddanmark.

I kampen for at få antallet af arbejdsulykker bragt ned, har politikerne vedtaget en ny arbejdsmiljølov, som har sat bødetaksterne for overtrædelser op til omkring det dobbelte. Nu kan det for eksempel koste en lille virksomhed med 18 ansatte 60.000 kroner, hvis en medarbejder betjener en vinkelsliber med én hånd i stedet for at bruge to hænder, som man bør.

- Problemet er, at bøderne ikke er differentierede. I stedet for bare at dele bøder ud til højre og venstre, burde man gå ind og vurdere den enkelte situation, siger Michael Mathiesen, der er formand for Dansk Byggeri i Syddanmark, til TV SYD.

Han foreslår, at bødetaksterne bliver ændret, så man belønner virksomheder, der ikke har tidligere har overtrådt reglerne.

- Hvis nogen bevidst bryder reglerne og udsætter medarbejderne for farlige situationer for at tjene penge, så skal de selvfølgelig straffes. Men firmaer, der ellers har orden i sagerne, skal ikke have de her kæmpebøder for små forglemmelser, siger Michael Mathiesen.