Horsens bygger i hele påsken

Opsvinget mærkes i byggeriet. Her i påsken betyder det en genopblusning af tidligere tiders byggeudstillinger. I Horsens er otte byggefirmaer gået sammen om "Horsens Bygger", der slår dørene op skærtorsdag klokken 13.

De otte byggefirmaer viser hver sit hus frem til byggeudstillingen Horsens Bygger i Bygholm Bakker. De otte udstillede huse ligger i den del af Bygholm Bakker, der hedder Normandshave.

Udstillingen rummer huse fra byggefirmaerne Egebæk Byg, Eurodan Huse, Finn Mortensen Huse, Huscompagniet, Hybel, Menzer & Kristensen, Milton Huse og Vesterbo Huse. De otte udstillingshuse er på mellem 160 og 200 kvadratmeter.

Horsens Bygger blev sat i bero i forbindelse med finanskrisen for snart 10 år siden, men blev genoplivet i 2012 og finder nu sted for femte år i træk.

- I dag har folk langt mere mod på at bygge nyt hus end for fem år siden, siger en af arrangørerne af "Horsens Bygger",  ejendomsmægler Alex Mandrup Poulsen fra EDC i Horsens til TV SYD.

Arrangørerne forventer op mod 25.000 gæster fra hele landet til byggeudstillingen, inden den lukker til efteråret . Mange tager til Horsens i påsken for at se på nye huse og få ideer til deres eget byggeri. 

Årets udstilling af huse finder sted i den del af Bygholm Bakker, som hedder Normandshave. Det er en kommunal udstykning med 24 grunde, inklusive de otte grunde med hvert sit udstillingshus. De otte deltagendecbyggefirmaer har hver købt yderligere én grund i Normandshave, mens Horsens Kommune har sat  de sidste otte grunde til salg i påsken.

I påsken er der også lignende udstillinger i bl.a. Kolind, Solbjerg og Lind ved Herning.