Horsens planlægger flyttefest for en kvart milliard

Horsens Kommune vil sælge rådhuset for en kvart milliard. Casa og AP Pension er klar med den helt store tegnebog. Til gengæld skal alle flytte rundt.

I tirsdags vedtog byrådet i Horsens et budgetforslag, der kan få de fleste til at tabe pusten.

Ifølge planen skal der i de kommende år satses massivt på at udvikle Horsens midtby.

Blandt andet skal politikerne flytte - rådhuset skal nemlig sælges for omkring 200 millioner kroner og campusgrunden for knap 50 millioner. I stedet skal politikere og administration flytte ind i det, der i dag er VIA university College. VIA skal til gengæld flytte til en ny campusgrund i midtbyen, der skal være samlingssted for flere uddannelser.

- Det har været en vision Horsens Byråd har arbejdet på i tre år, for det første vil vi gerne binde bymidten bedre sammen, og så vil vi gerne have et nyt campus tæt ved banegården, siger borgmester i Horsens, Peter Sørensen (S) til TV SYD.

Hos VIA vækker planerne glæde.

Vi er meget positive over for planen om, at vi sandsynligvis kan flytte ind i nye campusbygninger. Det er attraktivt for os at dele hus med andre uddannelsesinstitutioner, så vi kan hjælpe hinanden, siger rektor på VIA University College til TV SYD.

Casa A/S og AP Pension står klar til at købe det nuværende rådhus, og investere i at bygge det om til et nyt handelscentrum i byen med bl.a. butikker, oplevelser, et nyt bibliotek og fx udespisesteder og grønne oaser.

Udover rokaderne i midtbyen er der også i budgetforliget planer om at etablere en å i Horsens midtby og om at forbedre trafikken i byen ved blandt andet at etablere en ringvej. Der er sat en halv milliard kroner af til forbedringerne, for som der står i planen skal Horsens forvandle sig fra at være en provinsby til at være en storby.

Alle byrådets partier støttede op om budgetforliget. Kun enhedslistens enkelte medlem stemte imod.

 

En bro ved Bygholm Park er også en af de planlagte forandringer i Horsens midtby.
En bro ved Bygholm Park er også en af de planlagte forandringer i Horsens midtby.