Horsens tildeler FCK det første nederlag

Gilberto Macena og Jeppe Mehl scorede for AC Horsens, da de forsvarende mestre blev slået med 2-0.

AC Horsens slukkede for FC Københavns ellers imponerende række af superligakampe uden nederlag, da holdet hjemme på CASA Arena vandt 2-0 over førerholdet i Danmarks bedste fodboldrække.

Dermed fik FC København den værst tænkelige optakt til torsdagens opgør i Europa League mod tyske Hannover 96. Noget FC København bestemt selv var udenom, for holdet virkede både umotiveret og uden fantasi til at lukke AC Horsens forsvar op.

Fightede til det sidste

Dame N'Doye leverede i første halvleg en godkendt indsats i angrebet og viste flere gange, han stadig er over niveauet i Superligaen. Men ellers viste de forsvarende mestre intet af det, som inden kampen havde skaffet dem 29 point efter 11 kampe.

Derimod siger det en hel del om AC Horsens, at midtbanespilleren Martin Spelmann løber rundt med nummer 10 på ryggen. Nummeret som normalt er forbundet med noget kreativt, sidder hos de gule på holdets største slider.

Alle på holdet i AC Horsens kæmpede igennem hele kampen for at slå københavnerne, og efter 38 minutter lykkedes det også at kaste Mehl i maskineriet, da venstrekanten med fornavnet Jeppe flugtede bolden ind bag en chanceløs Johan Wiland i FCK-målet.

Resten af kampen blev et arbejdsraseri fra AC Horsens, der viste gejsten og gnisten, mens FC København spillede bolden rundt og rundt og aldrig kom op i det ekstra gear, som københavnerne plejer at have, når tingene snerper til i Superligaen.

Til sidst punkterede Gilberto Macena al håb om en sen udligning, da han viste fornem topscorernæse og afdriblede Johan Wiland for at score til 2-0.