Hundredevis af hunde bliver forgiftet i julen

Nye tal fra Agria Dyreforsikring viser, at mindst 200 hunde kommer til at lide af forgiftning i december. Særligt mørk chokolade er synderen.

Chokolade, flæskesteg og nødder. Det nyder de fleste danskere at spise i de hyggelige juledage, men hvis din hund får snuden i den lækre julemad, så kan det udvikle sig anerledes ubehageligt.

En ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring viser, at mere end 200 hunde i den kommende juletid bliver forgiftet. Tallene fra de seneste fem år viser nemlig, at december skiller sig negativt ud. Her lider næsten dobbelt så mange hunde af forgiftninger – og den største årsag er julegodterne.

- Du skal særligt være opmærksom, når det kommer til mørk chokolade, der kan bringe din hund i livsfare. Sammen med et højt kakaoindhold følger stoffet theobromin, der er meget giftigt for hunde, fortæller Lotta Möller, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

En hund på 10 kilo kan spise op til 40 gram mørk chokolade uden, at det får alvorlige konsekvenser. For lys chokolade er grænsen på omkring 100 gram. Symptomerne på chokoladeforgiftning er opkastning, mavesmerter, tørst, rysteture og savlen.

Lotta Möller advarer også mod juleskinker, flæskesteg, brød på surdej, hårde nødder – og selvfølgelig julepynt og gavebånd. Hun opfordrer til, at man skal kontakte dyrelægen, hvis ens hund ændrer opførsel, eller den pludselig rammes af enten opkast eller diarré.

Lotta Möllers fire råd: Sådan får du din hund sikkert gennem julen:

  • Lad ikke julemad og slik stå fremme uden opsyn.
  • Undgå gaver med chokolade under juletræet.
  • Vær særligt opmærksom på mad og søde sager, når du besøger slægtninge og venner, som ikke er vant til hunde.
  • Hold øje med små børn, der kan være generøse med godbidder.