Hurtigere internet på vej til syddanske husstande

Millioner fra regeringens bredbåndspulje ruller nu ud til syddanskerne. 728 husstande i fire sydjyske kommuner modtager over 17 mio. kroner.

Det kommer til at gå hurtigere, når 728 syddanske husstande skal streame film, drive onlinevirksomheder fra hjemmet eller tjekke eksempelvis TV SYDs hjemmeside i fremtiden.

De har nemlig fået tilskud fra regeringens bredbåndspulje til hurtigere bredbånd.

I Syd- og Sønderjylland drejer det sig om i alt syv projekter i Hedensted, Kolding, Fanø og Esbjerg Kommuner, der modtager tilskud til hurtigere bredbånd. Og det er altså i alt 728 adresser i de fire kommuner, som kan se frem til mindre ventetid og mere internet.

quote

Rent erhvervsmæssig vil vi spare en masse tid og privat gør det hverdagen en del nemmere.

Allan Juliussen, erhvervsdrivende og boligejer i tilskudsområde.

- Rent erhvervsmæssig vil vi spare en masse tid og privat gør det hverdagen en del nemmere. Nu kommer vi også til at kunne bruge nettet samtidig. Tidligere var det noget med, at de unge mennesker skal holde sig væk indenfor arbejdstiden, siger Allan Juliussen, der bor i en af de husstande i Hedensted, hvor de nu kan se frem til at hurtigere internet, til TV SYD.

Han har en virksomhed, der sælger udstyr til skoler og institutioner, så derfor betyder det hurtigere bredbånd også noget for hans arbejdsliv.

Og millionerne til bredbånd glæder teleminister Lars Chr. Lilleholt.

- Man skal have ordentlig adgang til internettet, hvis børnene går i skole eller på gymnasiet. Og man skal have et hurtigt internet for at køre en forretning. Derfor er det en fornøjelse for mig at byde 3.700 adresser velkommen til fremtiden og de digitale motorveje, siger Lars Chr. Lilleholt, der som energi-, forsynings og klimaminister også er teleminister, i en pressemeddelelse.

De syv projekter har fået i alt 17.571.071 kroner i tilskud fra bredbåndspuljen – altså i gennemsnit 24.136 kroner pr. husstand. Dertil har kommunerne tilsammen ydet et tilskud på 1.298.000 kroner.

Du kan se her, hvordan pengene har fordelt sig mellem de syv projekter.

Bredbåndpuljens syddanske projekter:

  • Kolding:
    • Anderup Net: 95 adresser og et tilskud på 3.602.000 kroner fra bredbåndspuljen.
  • Esbjerg:
    • Bjerndrupvej og omegn: 78 adresser og et tilskud på 2.119.100 kroner fra bredbåndspuljen. Hertil kommer et kommunalt tilskud på 312.000 kroner.
    • Bramming Landområde: 104 adresser og et tilskud på 2.016.015 kroner fra bredbåndspuljen. Hertil kommer et kommunalt tilskud på 416.000 kroner.
    • Fibernet i Gørding: 81 adresser og et tilskud på 1.584.022 kroner fra bredbåndspuljen. Hertil kommer et kommunalt tilskud på 322.000 kroner.
  • Fanø:
    • Nedgravning af internet til internet i Sønderho Antenneforening: 122 adresser og et tilskud på 1.216.980 kroner fra bredbåndspuljen.
  • Hedensted:
    • Daugård Strand og Mark: 117 adresser og et tilskud på 3.424.920 kroner fra bredbåndspuljen. Hertil kommer et kommunalt tilskud på 117.000 kroner.
    • Nebsager: 131 adresser og et tilskud på 3.608.034 kroner fra bredbåndspuljen. Hertil kommer et kommunalt tilskud på 131.000 kroner.

Bredbåndspuljen har på landsplan modtaget i alt 167 ansøgninger. 30 projekter har fået fuldt tilskud, mens der bliver ydet delvist tilskud til et enkelt projekt.  Der gives i gennemsnit 21.820 kr. i tilskud pr. adresse. Den samlede egenfinansiering fra sammenslutninger af borger og virksomheder er på ca. 12,2 mio. kr. inkl. moms. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.