Hvalpe og mor er genforenet

De ti hjælpeløse hvalpe, der i forgårs blev indleveret til dyrehospitalet i Rødding, er fredag eftermiddag blevet genforenet med deres mor.

Onsdag aften troppede en kvinde fra Vejen op på dyrehospitalet i Rødding og påstod, hun havde fundet ti hundehvalpe i en papkasse ude i skoven ved Gesten.

Den historie var dog ikke helt sand. Hvalpene var ikke blevet efterladt, men taget fra moderen fordi ejeren ikke magtede at have dem længere.

Kvinden, der indleverede hvalpene til dyrehospitalet, er ejer af hanhunden til hvalpene. Hun havde påtaget sig at passe hvalpene og tæven.

Tæven var dog blevet så afkræftet, at den ikke kunne give hvalpene tilstrækkeligt med føde, så derfor så kvinden ikke anden udvej end skille sig af med hvalpene.

Seer genkendte hvalpene

En vågen seer kunne dog torsdag aften genkende hvalpene på TV SYD, fordi han havde været ude at se på en af dem. Politiet i Vejen har derfor fredag eftermiddag hentet tæven og bragt den sammen med hvalpene igen.

De ti hvalpe og deres mor vil lørdag blive kørt til Dyrenes Beskyttelses internat i Brande, som vil tage sig af hvalpene, indtil man finder et passende hjem til dem.

Det har tidligere været fremme, at hvalpene vil blive aflivet, hvis internatet ikke finder et hjem til dem, men det er ikke tilfældet.

Internatets ejer, Birgit Karlsen siger til TV SYD, at det altid lykkes at finde gode hjem til internatets hvalpe.

På Rødding Dyrehospital glæder dyrlæge Gunnar Gram sig over, at hvalpenes mor er fundet.

- Det var meget vigtigt for os og hvalpene, at moren blev fundet, så vi er lykkelige over, at det nu er sket, siger Gunnar Gram.