Hvordan skal dronning Gunhild bo?

Vejle Museum har indbudt til arkitekter til at komme med forslag til, hvordan moseliget - kendt som Dronning Gunhild - skal præsenteres i fremtidens kulturhistoriske museum i Vejle.

Et nyt kulturhistorisk museum skal i løbet af de næste to år have til huse i de gamle Spinderihaller i Vejle. De gamle fabrikshaller er i disse år blevet bygget om til et kulturelt kraftcenter.

Seks fantastiske fortællinger

Museet har seks grundelementer, som skal udgøre den permanente udstillinger.

- Det bliver seks fantastiske fortæller, der hver især rummer et stort formidlingspotentiale, noterer Ove Sørensen, museumsleder.

Mosens kraft

Det seks fortællinger er bl.a. om "mosens kraft" - om moseliget Dronning Gunhild og andre mosefund fra Vejles opland - og om mosens evne til at bevare genstande fra oldtiden.

Der bliver også en afdeling om Danmarks Manchester - Vejles historien som industriby med fokus på tekstilindustrien. Meget apropos lokalerne i Spinderihallerne.

Kreativt miljø

De øvrige scenarier handler om Moulin Rouge og forlystelseslivet i Vejle i 50'erne, om skibsfartens betydning i 1500-tallet og et om en landsbyfamilies vilkår fra jernalderen til vikingetiden.

- Miljøet i Spinderihallerne er kreativt, innovativt og dynamisk. De fysiske rammer er åbne, æstetisk spændende og alternativt indrettet.

- Det stiller helt specielle krav til udstillingskonceptet for det nye kulturhistoriske museum. Det skal leve op til publikums forventninger om at møde et nyskabende og alternativt indrettet museum ? og ikke mindst leve op til dynamikken, innovationen, æstetikken og forventningerne om samarbejde med aktørerne i Spinderihallerne og med spændende, eksterne partnere, siger Ove Sørensen.