I dag siger de ja – om en uge siger andre nej

To foreninger, som begge kæmper henholdsvis for og imod en ny motorvej op gennem Jylland, holder generalforsamling med en uges mellemrum. mandag var det ja-sigerne.

Hærvejskomiteen, som er varme fortalere for en motorvej, holdt i dag sin generalforsamling på Hotel Refborg i Billund. Med bl.a. fhv. transportminister Hans Chr. Schmidt (V), Vojens, som taler.

Og næste mandag holder foreningen Hærvejsmotorvej NEJ TAK generalforsamling – og borgermøde i Bygningen i Vejle.

Og hovedemnet på både mødet i dag og næste mandag er den forundersøgelse, som Vejdirektoratet går i gang med for strækningen fra Hobro til Give – og den VVM-undersøgelse, som skal laves for strækningen Give til Haderslev. Begge dele går i gang i løbet af sommeren.

Forundersøgelserne går i gang nu. Derfor kalder Hærvejskomiteen det
Forundersøgelserne går i gang nu. Derfor kalder Hærvejskomiteen det

Lokalpolitikere hørte på mødet i Billund mere om forundersøgelserne. Chefkonsulent Niels Græsbøll Olesen fra Trekantområdet gennemgik vejprojekterne.  Og Hans Chr. Schmidt var stensikker på, at motorvejen kommer nu.

– Så det er bare om at komme i gang med undersøgelserne, sagde han til TV SYD.

På mødet blev det også drøftet, om der skal være en tværforbindelse fra Trekantområdet til den nye motorvej . Den er ikke med i forundersøgelserne.

- Det er en god ide, og den skal nok blive gennemført, mente Hans Chr. Schmidt. Enten med det samme – eller i anden omgang.

Hærvejsmotorvej NEJTAK som har eksisteret i 2½ år går, som navnet antyder, imod en motorvej. På deres møde i Vejle i næste uge vil de fremlægge synspunkter om de forskellige linjeføringer – og bl.a. drøfte erfaringerne fra andre motorvejsanlæg, bl.a. Silkeborg-motorvejen.

I dag sagde deltagerne ja til motorvejen - på næste mandag siger de nej tak.
I dag sagde deltagerne ja til motorvejen - på næste mandag siger de nej tak.