I kø til at spille fodbold

Fanø Summercup er i år så populær, at der nu er lukket for tilmelding. 25 fodboldhold står på venteliste til at komme med.

Når 293 fodboldhold fra hele landet trækker i fodboldstøvlerne for at sparke sig til tops i fodboldturneringen Fanø Summercup, er det i den største udgave i fodboldturneringen nogensinde.

Fanø Sommercup, der har fundet sted siden 1980, har nemlig vist sig at være mere populær i år end før. Der er nu helt lukket for tilmelding, og der kommer 25 % flere deltagere i år end sidste år.

- Det er helt vildt, siger arrangør af cup'en, Michael Kongevang, til TV SYD om den massive interesse for begivenheden.

I begyndelsen handlede det kun om fodbold, men siden 2010 har koncerter også været en del af det tre dage lange program. Og netop udvidelsen trækker flere familier til, mener arrangøren:

- Folk har fundet ud af, at vi er lidt mere end fodbold, vi er også fest og farver, siger Michael Kongevang.

Den høje interesse giver dog også nogle udfordringer, når danskerne skal fragtes over på den lille ø. Sidste år var der op mod tre timers ventetid til at komme med færgen:

- Vi beder folk om at have tålmodighed og komme i god tid, siger Michael Kongsvang, der understreger, at der er gjort plads til, at de ekstra mange gæster kan campere på øen.

25 hold står stadig på venteliste til Fanø Sommercup, der begynder den 18. juli.

Læs mere om Fanø SummerCup