Industritekniker - Hvad er det?

I gamle dage hed det maskinarbejder. Nu hedder det det industritekniker, men de færreste unge ved, hvad uddannelsen går ud på, og det ærgrer en direktør.

Lars Jørgensen er indehaver af LJ Maskinteknik i Vester Nebel ved Kolding. Maskinfabrikken beskæftiger dagligt 15 mand, og er underleverandør til industrien med specialkomponenter til alt fra løftegrej til stumper, der ender i vindmøller.

Som direktør og grundlægger af virksomheden kæmper Lars Jørgensen en kamp for at få fat i nogle af de dygtigste unge, der både kan og vil arbejde i faget.

Han oplever det er de færreste der kender til uddannelsen, som ifølge Lars Jørgensen kan tilfredsstille selv den største computer- og robotnørd. 

Lars Jørgensen vil have de bedste i faget, og om lidt skal han sige farvel til en rigtig ihærdig ung mand, Oliver Stavnsbo, som snart er udlært, og som i weekeden vandt DM i Skills som industritekniker.

Også Oliver Stavnsbo oplever folk slet ikke kender uddannelsen, og han skal altid forklare, hvad den går ud på.

Oliver Stavnsbo er meget stolt over han vandt DM i Skills 2016 - det betyder han er kåret som Danmarks dygtigste industritekniker.