Lose afviser: Ingen planer om at sende ambulancekørslen i udbud

Liberal Alliance og Nye Borgerlige foreslog på et regionsrådsmøde mandag at sende ambulancedriften i udbud igen. Det blev dog afvist af et flertal med regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i spidsen.

I morgen er det to måneder siden, ambulanceselskabet Bios blev erklæret konkurs ved skifteretten.

Efter konkursen hjemtog Region Syddanmark ambulancedriften, som har fået navnet Ambulance Syd. I dag mødtes regionsrådet for at drøfte ambulancekørslen. 

Det ser ud til at gå godt. For ambulancerne overholder i hvert fald de responstider, regionen satte som mål, allerede inden Bios overtog ambulancedriften i september 2015.

Men Liberal Alliance og Nye Borgerlige foreslog på dagens møde, at kørslen igen skal sendes i udbud.

- Vi vil have konkurrenceudsat ambulancekørslen så hurtigt som muligt. Vi har fået at vide, at det vil tage cirka et års tid at få gjort klar. Derfor har vi sagt, at vi fra januar 2018 gerne ser, at ambulancekørslen i regionen kommer i udbud, siger Holger Gorm Petersen, regionsrådsmedlem, Nye Borgerlige, til TV SYD.

 

Hør her Holger Gorm Petersen fortælle, at Nye Borgerlige vil have ambulancedriften sendt i udbud.  

Som det ser ud nu, ønsker et flertal i regionen dog at beholde ambulancekørslen.

- Vi har nu to operatører, der kører ambulance. Vi har den private operatør Responce og vores eget Ambulance Syd. Et flertal i regionsrådet har besluttet at hjemtage ambulancedriften på ubestemt tid, siger Stephanie Lose, Regionsrådsformand, Venstre, til TV SYD.

Hør her Stephanie Lose fortælle, at der ikke er planer om at sende ambulancekørslen i udbud

Der er således ikke nogen udbudsplaner i skuffen efter dagens regionsrådsmøde.