Janteloven får fingeren i Blans

Deltagelse i Den Store Strikkedyst har for Mette Larsen fra Blans været en stor optur. Hun har fået gang i både foredragsvirksomhed og workshops.

Hun var i finalen i 2. sæson af Den Store Strikkedyst – Mette Larsen fra Blans. Med sit farverige strik og røde hår gjorde hun hurtigt opmærksom på sig selv i en dyst, hun nær aldrig havde meldt sig til.

-   Jeg gik ned med en livstruende stress for ti år siden, og det har taget mig lang tid at finde mine ben igen, så jeg var meget i tvivl, om jeg kunne klare en så intens konkurrence over mange dage – jeg plejer jo at sove middagssøvn, griner Mette Larsen.

Mette Larsen fra Blans deltog i 2. sæson af Den Store Strikkedyst og nåede helt til finalen.
Mette Larsen fra Blans deltog i 2. sæson af Den Store Strikkedyst og nåede helt til finalen.
Foto: Ken Koustrup, TV SYD

Men hun klarede mosten og dysten og strikkede sig som bekendt i finalen. Og den tur i Den store strikkedyst-maskine har i den grad gjort den tidligere sygeplejerske godt. Hun udviklede sin strik meget undervejs i konkurrencen og fremstod til sidst nærmest som bannerfører for en helt ny improviserende strikkeretning.

-    Jeg ved helt ærligt aldrig, hvad mit strikketøj udvikler sig til. Og lægger jeg det fra mig, kan jeg ikke huske, hvad den oprindelige ide var og forfølger så en ny ide. Og laver jeg en fejl, arbejder jeg videre ud fra den, for jeg trevler aldrig op, forklarer Mette Larsen, der i øvrigt aldrig bruger opskrift. 

quote

 Jeg er færdig med Janteloven, fuck den

Mette Larsen, deltager i strikkedystens 2. sæson

Siden Strikkedysten har det været en stor optur for Mette Larsen.  Hun har fået gang i både foredragsvirksomhed og workshops. Og det er netop til en sådan, at TV SYD besøger Mette Larsen privat. Hun får huset fuld af 13 strikkeglade kvinder, der skal lære at strikke på Mette Larsens facon, og det er mildt sagt farverigt. Men den populære strikker har også mødt modstand – mødt Janteloven.

-    Jeg har mødt rigtig mange søde mennesker efter strikkedysten, men jeg har også mødt nogle, som åbenbart ikke kan klare, at jeg er, som jeg er. Men det har jeg besluttet ikke skal bestemme over mit liv – jeg er færdig med Janteloven, fuck den, slutter den farverige strikker fra Blans.