Jelling vil være kulturkrigere

Kulturkrigerne i Jelling arbejder på at skabe mere liv i byen. Og i denne uge gav arbejdet pote. En ny butik er nemlig åbnet i midtbyen.

En gruppe under Jelling lokalråd har igennem en længere periode arbejdet på at skabe mere aktivitet i midtbyen i Jelling. Med projektet "Kulturkrigerne" vil de gøre Jelling til et kulturelt centrum ved blandt andet at få lejet alle de tomme butikslokaler ud. Fredag oprandt dagen, hvor den første nye butik åbnede, efter projektet blev startet.

- Det er fantastisk at se, at der endelig er nogen, der vil åbne en butik i Jelling. Det er dejligt, at de kan se noget perspektiv i det, siger projektleder for Kulturkrigerne, Bjarne Taudal, til TV SYD.

Det er Nybolig, der har slået sig ned i et af midtbyens tomme lokaler. Det blev fejret fredag med åbent hus, flag og champagne. Og Nybolig selv er glade for nu også at have en butik i Jelling.

Projektleder for Kulturkrigerne: Det er en hel klar succes.

- Jelling er en by i udvikling og har konstant stigende folketal. Der er gode udstykninger og udstykningsmuligheder. Og så er der en flot natur samtidig med at byen ligger tæt på store arbejdspladser i blandt andet Vejle, Billund og Brande, siger Flemming Thykjær, ansvarlig indehaver for den nye Nybolig i Jelling, til TV SYD.

Tilsyneladende har Kulturkrigernes arbejde givet pote. Den næste butik i Jelling midtby åbner i løbet af de næste fjorten dage, og en del af den gamle Fakta-butik er udlejet og åbner i juni måned.