Johnny Søtrups afløser: - Det er nogle store sko at fylde ud

Venstres bud på en ny borgmester er blevet valgt her til aften, og han hedder Jesper Frost Rasmussen.

Der var engang, hvor det var lige så sikkert som amen i kirken, at borgmesteren i Esbjeg var socialdemokrat - men det var dengang. I de seneste 24 år har Esbjergs borgmester heddet Johnny Søtrup, og han er venstremand. Men bykongen har valgt at forlade posten til næste år, hvor der er kommunalvalg, og så er tronen åben.

Valget om en ny spidskandidat fandt sted her til aften, og helt som ventet blev der peget på Jesper Frost Rasmussen, som stillede op uden modkandidater og med den nuværende borgmesters velsignelse.

- Det er nogle kæmpestore sko at skulle fylde ud, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver en stor opgave, men jeg er klar til at løfte arven efter Johnny Søtrup, siger Jesper Frost Rasmussen til TV SYD.

Han sidder lige nu i byrådet som 1. viceborgmester, og desuden er han direktør for det fælleskommunale Din Forsyning A/S. Og nu kan han så også skrive spidskandidat på visitkortet, men det er ikke noget, der skræmmer Jesper Frost Rasmussen.

quote

Det er nogle kæmpestore sko at skulle fylde ud, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver en stor opgave.

Jesper Frost Rasmussen, ny spidskandidat for Venstre i Esbjerg

- For mig handler det om at videreføre den gode kurs, vi allerede er på. Vi skal have samlet et stærkt hold af kandidater, så vi er bedst muligt klar til valget, men så tror jeg også på det, siger han.

Kommunalvalget finder sted den 21. november 2017.