Juelsminde-halvøen trækker turister som aldrig før

Aldrig har så mange turister valgt at overnatte i Hedensted Kommune, som det var tilfældet i 2016.

338.590 overnatninger blev det til sidste år i feriehuse, campingpladser, hoteller og lystbådehavne i Hedensted Kommune.   Det er godt 16.000 flere end året før og over 10.000 flere end i det hidtidige rekordår 2014.

quote

Væksten i overnatninger skyldes ikke mindst, at vi har fået rigtig godt fat i det hollandske marked

Rikke Friis-Nielsen, turistchef, Hedensted Kommune.

Det er primært feriehusene, der trækker væksten i overnatninger. Her er væksten steget med over 10 procent i forhold til året før, mens campingpladser, hoteller og lystbådehavne tegner sig for en mere beskeden vækst på knap en procent.

Det er især de mange kystnære sommerhuse på Juelsminde-halvøen, der tiltrækker turister i stort tal. 

Den samlede vækst i overnatninger er på godt fem procent, og det betyder, at væksten i Hedensted Kommune er højere end både regions- og landsgennemsnittet. Region Midtjylland havde sidste år en gennemsnitlig vækst i overnatninger på 3,72 procent, mens væksten på landsplan var på 4,25 procent.

- Væksten i overnatninger skyldes ikke mindst, at vi har fået rigtig godt fat i det hollandske marked. Campingpladserne har gjort et fælles fremstød i Holland, og jeg er ikke i tvivl om, at det har haft en stor afsmittende effekt også på især feriehusene, siger turistchef Rikke Friis-Nielsen i en pressemeddelelse.

Hollænderne er blevet flittige gæster med en stigning på 40 procent. Men også 10 procent flere tyskere valgte i 2016 at tilbringe noget af ferien i Hedensted Kommune.