Jul for trængte og ensomme trækker fulde huse i medborgerhus

22-årig ildsjæl og 30 frivillige i Varde holder fælles juleaften for områdets enlige, der ikke har andre at holde jul med.

Juleaften sidder rigtig mange danskere sammen med deres familier og fejrer julen. Men det er ikke alle, der har nogen at holde jul sammen med. Det understøttes af en afstemning på forsiden af TV SYDs hjemmeside, hvor seks procent fortæller, at de holder jul alene.

Det problem gør 30 frivillige fra foreningen ”Fra alle os til alle jer” nu noget ved. De inviterer til fælles jul i Medborgerhuset i Varde. Det hele begyndte, da foreningens 22-årige formand, Frederik Bak, fik en idé.

- For tre år siden havde en af mine venner ingen at holde jul med. Han ville egentlig ikke have at jeg kom forbi. Men jeg vil sent glemme hans blik, da jeg mødte uanmeldt op juleaftens dag. Det var det hele værd. Så fik jeg idéen til også at gøre det for andre, siger Frederik Bak til TV SYD.

quote

Det er et fantastisk initiativ. Jeg glæder mig rigtig meget.

Vilhelm Møller, 62 år, Hodde

Bagmanden mener at ensomhed blandt folk i Danmark er blevet et alt for stort og til tider overset samfundsproblem. Derfor gik han i gang med arbejdet.

- Jeg er super stolt over alle de frivillige og støtten fra firmaer og foreninger. Uden dem var vi aldrig nået i mål, forklarer formanden.

Lillejuleaftens dag er bordene blevet dækket, og der er pyntet flot op, så Medborgerhuset er klar til det store rykind. Der bliver nemlig fuldt hus. 100 borgere fra Varde Kommune har meldt sig til arrangementet.

- Det er et fantastisk initiativ. Jeg glæder mig rigtig meget, siger en af deltagerne, 62-årige Vilhelm Møller fra Hodde.

I løbet af året har foreningens frivillige samlet knapt 70.000 kroner ind til arrangementet. Det betyder at de enlige får en hyggelig, traditionel juleaften med and, flæskesteg, juletræ og gaver.

quote

Jeg vil sent glemme min vens blik, da jeg mødte uanmeldt op juleaftens dag. Det var det hele værd. Så fik jeg idéen til også at gøre det for andre.

Frederik Bak, formand, Fra alle os til alle jer

Der er både tilmeldt enlige og et større antal trængte børnefamilier. Børnene får julegaver for 300 kroner og de voksne får en købmandskurv.

- Nu glæder jeg mig til at se de mange glade blikke, slutter Frederik Bak.

I Facebookvideoen herunder kan du høre mere om den fælles juleaften, og hvordan du bliver frivillig i foreningen.

Det nye initiativ, En jul for alle, slår dørene op 24. december klokken 15.00 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.