Juleløb på Skamling

Deltagerne blev budt på hidsige bakker, mudrede skovstier og tungt vådt strandsand, da Juleløbet Skamling blev genoplivet søndag.

Juleløbet Skamling er en ny version af det traditionsrige Skamlingsbanke løb. Det ?gamle? Skamlingsbanke løb blev afholdt I årrækken 1989- 1994.

Det var et løb deltagerne vendte troligt tilbage til år efter år. Løbet var specielt kendt for kongeruten på 10 km som markerede sig ved at været særdeles hårdt og udfordrende.

Årligt var der mellem 300 og 400 deltagere som klarede sig gennem strabadserne.

Nu skriver vi 2012 og Design og Idrætsefterskolen Skamling har genoplivet løbet, denne gang som et jule-trailløb.

Løbet foregår med udgangspunkt på efterskolen, videre over Skamlingsbanken, mod Binderup Strand, i bakket terræn tilbage til skolen på 3 distancer.

2 km familierute med mulighed for babyjoggere og barnevogne.

6 km trailløb

10 km trailløb

Særligt 10 km-ruten er meget hård og var i sin tid frygtet blandt deltagerne.

Idemanden, Henrik Zoega, er adventurelærer på skolen og tidligere frømand, deltager i diverse ekstremløb, samt en af mændende bag træningsredskabet MobileFit. Henrik fik ideen til Juleløbet Skamling efter han startede på skolen og syntes det var synd løbet ikke eksisterede mere.

Derefter var der ikke langt fra tanke til handling.

Løbet err arrangeret af Henrik med opbakning fra eleverne på skolens adventure-linie, hvor en stor del af eleverne vil være at finde som hjælpere på dagen, mens andre vil deltage i løbet.