Justitsministeren skal se på de nye navne til fængsler og arresthuse

Justitsminister Søren Pind (V) skal nu se på de nye navne til landets fængsler og arresthuse, som Kriminalforsorgen indfører fra tirsdag.

En helt ny institutionsstruktur, hvor landets fængsler og arresthuse bliver samlet i 24 nye institutioner, betyder, at alle fra den 1. marts skal vænne sig til nye navne.

I Statsfængslet Østjylland skal medarbejderne derfor fra tirsdag sige et helt nyt navn, når de løfter telefonrøret. Her droppes både ’stat’ og ’Østjylland’ til fordel for ’Enner Mark Fængsel’ eller ’Institution Enner Mark.

Det er alle Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse, der bliver omdøbt- og det er ikke faldet i god jord hos  Fængselsforbundets ansatte og tillidsfolk, der mener, at navneskiftet er spild af både tid og penge.

Det får Dansk Folkepartis folketingsmedlem Hans Kristian Skibby, der er valgt i Horsenskredsen, til at reagere.

Godt nok nærmer vi os den 1. april

-  Det er virkelig en dårlig historie. Godt nok nærmer vi os den 1. april, men det er jo åbenbart virkelighed. I min optik er der ikke en eneste saglig begrundelse for at bruge tid og resurser på at gennemføre så drastiske ændringer, mener Hans Kristian Skibby.

Han har derfor sendt tre udvalgsspørgsmål til justitsministerSøren Pind_

1.       Justitsministeren bedes redegøre for Kriminalforsorgens planer om at ændre navnet på ”Statsfængslet Østjylland” til i stedet ”Institutionen Enner Mark” og om ministeren virkelig er enig i at det er den slags tidsspilde som forsorgens resurser skal bruges til?

2.       Justitsministeren bedes redegøre for hvor langt Kriminalforsorgens planer er om at gennemføre en navneændring af alle landets arrester og statsfængsler og om hvorvidt ministeren på forhånd er orienteret omkring planerne, samt hvorvidt ministeren vil stoppe den planlagte navneleg?

3.       Justitsministeren bedes redegøre for om ministeren er enig i, at det er bydende nødvendigt afskaffe ordet ”statsfængsel” og ”arresthus” fra Kriminalforsorgens arbejdsområde?