Kæmpe flystrejke – rejsende fra Billund kan ånde lettet op

Op mod 100.000 passagerer kan onsdag og torsdag blive ramt af den største strejke i Ryanairs historie.

Du kan tage det roligt, hvis du skal på ferie eller forretningsrejse med Ryanair fra Billund Lufthavn onsdag eller torsdag. Det til trods for at det irske lavprisselskab samlet set aflyser 600 flyafgange.

- Det ser glædeligt ud fra vores perspektiv. Ryanair forventer at gennemføre alle flyvninger i denne uge, hvor strejken er varslet onsdag og torsdag, siger adm. direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund, til TV SYD.

quote

Som det ser ud lige nu, så er vores passagerer ikke berørt. Det er selvfølgelig rigtig dejligt.

Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn

Strejken rammer passagerer der flyver til Belgien, Portugal eller Spanien, hvor kabinepersonalet strejker for bedre løn- og arbejdsforhold. Men der er ikke flyafgange fra Billund til Belgien og Portugal. Det efterlader udfordringer med flytrafikken til Spanien.

- Onsdag har vi små 200 passagerer til Palma de Mallorca, og torsdag rejser knapt 600 personer til Alicante, Girona/Barcelona og Malaga. Som det ser ud lige nu, så er vores passagerer ikke berørt. Det er selvfølgelig rigtig dejligt, forklarer lufthavnsdirektøren.

Kontrollér din afgang - lufthavnsdirektørens tip

  • Gå ind på ryanair.com.
  • Klik på Info lige til venstre for det danske flag øverst til højre.
  • Under Rejseinformation vælger du Nyheder om rejsen.
  • Indtast dine flyoplysninger.
  • Herefter står der enten Programsat (= flyver efter planen) eller Annulleret.

Til gengæld kan rejsende fra f.eks. Københavns Lufthavn bliver berørt af de mange aflysninger.

Flyselskabet indgår aftalen direkte med passagererne, så derfor får du direkte besked, hvis dit fly er berørt. Men Jan Hessellund kommer med et lille tip, så passagerne selv kan få den seneste status på deres flyafgang. Det kan du se i faktaboksen herover.

Ryanair giver løbende informationer om strejken på selskabets Twitter-profil og på Ryanair.com. Det er den tredje planlagte strejke på få uger – og selskabet kan ikke udelukke, at der kommer flere aflysninger i juli og august.