Kamp mod madspild sikrer påskefrokosten

Netto på Nørremarken i Vejle har lukket i påskedagene. Men i stedet for at kassere ikke-solgte madvarer, bliver det til en lækker frokost på Hejse Kro ved Fredericia.

Netto-kæden, som er en del Dansk Supermarked, har lukket i mange butikker i helligdagene. Derfor har butikken i Vejle doneret syv paller med madvarer, som i dag blev afleveret på Hejse Kro. Her kan 50 socialt udsatte få en dejlig frokost i morgen.

- Det skærer i en købmands hjerte at smide så meget i containeren, siger butikschef Ann Vinkle fra Netto på Nørremarken i Vejle, da hun afleverede maden.

Og på Hejse Kro lover krofatter Per Elkjær, at det bliver en god påskefrokost, de kan lave med de mange varer, som ellers var dømt til at ende i containeren.

quote

- Det skærer i en købmands hjerte at smide så meget i containeren

Ann Vinkle, butikschef, Netto på Nørremarken i Vejle.

 

Og kroen får også noget ud af det:

- Vi får 50 glade gæster – eller flere. Så kører bussen to gange. Der er mad nok, lover han forpustet efter at have båret indholdet af syv paller ned i kroens kælder.

Netto har et mål om at begrænse madspild. Sammen med Kirkens Korshær, fødevareBanken og en række af landets bedste kokke inviterer Netto op mod 500 ensomme, hjemløse mennesker og fattige børnefamilier til påskefrokost. Maden er lavet af overskudsmad fra Netto-butikker, som vil overskride sidste salgsdato på grund af påskens lukkedage. 

Foruden i Fredericia er der også dækket op til påskefrokost hos Kirkens Korshær i Sønderborg.

Per Elkjær, Hejse Kro, lover en fortrinlig frokost med de syv paller overskudsmad.
Per Elkjær, Hejse Kro, lover en fortrinlig frokost med de syv paller overskudsmad.