Kampagne mod plastik i havene går i gang i Esbjerg

Svenske Hrimfare Ekspedition begynder søndag sin sejlads Jylland rundt for at sætte fokus på de store mængder plastik, der truer verdenshavene.

Forurening med plastik i verdens have er et alvorligt og stigende problem, som er temaet for den svenske kampagnesejlads, Hrimfare Ekspeditionen.

På sin tur Jylland rundt lægger kampagnen fra land søndag i Esbjerg Havn og ombord er folk, der alle er engagerede i kampen mod plastik i havet.

Når Hrimfare Ekspeditionen sejler fra Esbjerg, går turen først til Fanø i morgen og derefter videre til Thorsminde, Thyborøn og Sæby, hvor kampagnesejladsen slutter.  

Problemet med plastik i verdens have er så stort og alvorligt, at det faktisk ikke er en sag for børn. Deraf kommer navnet på den svenske Hrimfare Ekspedition, der den 24. juli begynder sin sejlads Jylland rundt i Esbjerg. Kampagnens navn, "Don’t tell the children", opstod, da en 11-årig dreng havde set en film om udfordringen med plastik i havet og med tårer i øjnene erklærede, at det faktisk ikke var noget, man burde vise til børn.

Hrimfare Ekspeditionen er mødested for mennesker, der engagerer sig i kampen mod plastik i verdens have, og med ombord er blandt andre forskere, politikere, søfolk og kunstnere. Inden skibet stævner ud, er alle interesserede velkomne ombord for at få mere information eller stille spørgsmål om den store udfordring med plastik i verdenshavene.