Karl Otto Meyer er død

Karl Otto Meyer, tidligere mangeårig landdagsmand for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) i landdagen i Kiel, er død, 87 år gammel.

Han døde søndag aften i sit hjem i Skovlund i nærheden af Flensborg. Det skete efter længere tids svækkelse men alligevel overraskende, oplyser familien. Det skriver Flensborg Avis

Karl Otto Meyer var tidligere chefredaktør på Flensborg Avis og SSWs landdagsmand i Kiel gennem 25 år  fra 1971 til 1996.

Det lå i kortene, at Karl Otto Meyer skulle blive politiker. Allerede som 14-årig Duborg-Skole-elev bestemte han sig for at blive politiker under et besøg på Folketinget i 1942. Han havde endda valgt sin stol på tinge, hvor han gerne ville repræsentere Sydslesvig. For familien var overbevist om, at landsdelen ville vende hjem til Danmark efter den forhadte krig.
To år senere fik han indkaldelse til krigstjenesten for Hitler-regimet i Polen. Han deserterede og tilsluttede sig den danske modstandsbevægelse på Fyn for at slås mod nazistyret.

SSW har også udsendt mindeord om Karl Otto Meyer.

Selvom den dansk-tyske grænse efter fredsslutningen i 1945 vise sig, at ligge fast, blev Karl Otto Meyer alligevel politiker, og det har det konservative CDU en del af æren for.

Karl Otto Meyers tale imod tysk genoprustning i 1952 fik delstatsregeringen i Kiel til at inddrage hans undervisningstilladelse som lærer på den danske skole i Husum. Da Kiel efter fire års retssager endelig opgav sit »Berufsverbot« mod Karl Otto Meyer, havde han bestemt sig for redaktør-hvervet på Flensborg Avis, som blev fulgt op af en række medlems- og folkevalgte opgaver for SSW.
Karl Otto Meyers danske hjerte slog for den sydslesvigske hjemstavn, men lige så meget for Danmark, som han knyttede mange bånd til, skriver Flensborg Avis i sin nekrolog.

Torsten Albig, ministerpræsident i Slescvig Holsten har også skrevet mindeord om Karl Otto Meyer

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.