Klatring klatrer mod toppen

Klatresporten er populær og stadig flere klubber ser dagens lys. Haderslev er en af de byer, der nu kan tilbyde sporten.

Engang foregik klatring i bjergene og på klipperne, men klatresporten har taget en radikal ændring, og i dag er klatring på væg langt den største disciplin - ikke bare i Danmark, men i hele verden. Det internationale klatreforbund skønner, at klatresporten de sidste to år er vokset med knap 13.700 pr. dag! I Danmark betyder det, at der de sidste tre år er kommet fem nye klubber til verden hvert år. En af dem er Haderslev Klatreklub. Klubben så dagens lys for et halvt år siden, og i dag er der omkring 20 medlemmer.

Trods den store fremgang er klatring dog en sport med udfordringer. Den kræver nemlig helt specielle og dyre faciliteter, som dem der er i Haderslev, hvor man i forbindelse med den nye streedome i 2014 tænkte klatrevæggen ind. Indtil videre har det skabt en ny sportsklub, men det er kun begyndelsen. Se hvad planerne for klubben er i Naboer kl. 15:00, 19:55 og 22:40 på TV SYD+.